Színes

Ünnepi fogások a könyvespolcról

Karácsony és szilveszter táján, mikor az őrület, a kapkodás, a menetrendszerű veszekedések és az önsajnálat a tetőfokára hág, ösztönszerűen keressük a kiutat a zűrzavarból. Ennek kivédésére és áthidalására bevált receptem van, melyet könyvek formájában veszek magamhoz.

Vavyan Fable – Szennyből az Angyal, azaz eljutni az ünnepig kényszerzubbony nélkül

Igazi karácsonyi burleszk, mely görbe tükröt mutat, hogy nehogy túl komolyan vegyük magunkat és az ünnepet. Van benne hó, karácsonyfa, szerelem, szellemek, betörők, őrült család és értékes gondolatok. Segít, hogy alkohol és nyugtatómentesen vezényeljük le a vacsorát, és ne kapjunk sikítófrászt az új terítőre csöppent kacsazsírtól.

Agatha Christie – A karácsonyi puding, azaz csendes félhomályban szundítva emésztés

Novelláskötet, melyből a címet a történet az idei desszertemet is ihlette. Könnyen fogyasztható, akárcsak a sós mogyoró, melyből van még néhány szem a kistálban, az éjjeliszekrényen. Christie sajátos humorával és elképesztő emberismerettel szövi történeteit, melyek kellően szórakoztatóak, és két szunyókálás között is problémamentesen követhetőek.

Josie Lloyd & Emlyn Rees – Forró rágógumi, Még forróbb rágógumi, azaz szilveszterfrász

A szerzőpáros kendőzetlen őszinteséggel tárja elénk út- és párkereső fiatalok szerelmi és munkahelyi küzdelmeit. Könnyű azonosulni a szereplőkkel, visz magával a történet, és mire a végére érünk, mi is egészen más fényben látjuk magunkat. Túltesszük magunkat a szénhidrát- és szerelemhiány okozta búbánaton, hajat mosunk végre, farmert húzunk és azzal is tökéletesen megelégszünk, ha a szilvesztert kedvenc barátainkkal és dobozos sörrel töltjük el, mert tudjuk, hisszük, hogy a következő év olyan csodát tartogat számunkra, amit most még el sem tudunk képzelni.

Szöveg és fotó: Schült Annamária

Megosztás:

Válaszolj

E-mail címed nem fog nyilvánosságra kerülni. A szükséges mezőket * jelöltük