Újratervezés

Szilveszteri petárdázás – Dolgoznak az állatvédők: megelőzési tippek és segítség, ha már megtörtént a baj

Szilveszteri petárdázás – dolgoznak az állatvédők

Minden évben óriási problémát okoz a szilveszteri petárdázások miatt megriadt és világnak szaladt kutyák és macskák épségben történő hazajuttatása. Sokan közülük soha többet nem térnek vissza gazdáikhoz – a rémült állatok egy része baleset áldozatává válik.

Megelőzés – amit a gazda tehet petárdázás idején

Az állatvédő szervezetek már szilveszter előtt megkezdik felvilágosító munkájukat: részletes információt adnak arról, mit tegyen a gondos gazda, hogy megelőzze kedvence riadalmát, rosszabb esetben elvesztését. A Szilveszteri Állatmentő Ügyelet 5 pontban összefoglalta a kutya-/macskatulajdonosok teendőit:

Ha megtörtént a baj – Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

A Szilveszteri Állatmentő Ügyelet elnevezésű csoport mottója: “Segítsünk a szilveszterkor elszökött kutyákon!” Facebook-oldaluk  kifejezetten a szilveszteri petárdázás miatt elveszett kutyák és cicák megsegítésére jött létre 2014. decemberében.

Kérjük, hogy ha kóbor kutyát láttál vagy találtál, vagy elveszett a kutyád/cicád, akkor kérlek az ÜZENŐFALRA posztold fotóval, rövid leírással és a telefonszámoddal – áll a csoport Facebook-oldalán.

Adatbázisukba olyan állatorvosok, állatvédő szervezetek, valamint magánszemélyek  jelentkezését várják, akik szilveszterkor és az azt követő napokban ügyeletet vállalnak (orvosi ellátás, chipolvasás, ideiglenes befogadás, fuvar).

Segítségkérés kóbor állatoknak: +36 30/272-4073 Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

Képek: pixabay.com

Megosztás:

Válaszolj

E-mail címed nem fog nyilvánosságra kerülni. A szükséges mezőket * jelöltük