Életmód

Kutya, macska vagy mindkettő?

Alapvetően teljesen személyiségfüggő, hogy ki milyen állatot választ társnak.

Előfordulhat az is, hogy valaki nem tudja eldönteni, hogy egy kutyával osztaná-e meg az életét, vagy egy macskával. Cikkünk azonban segíthet dűlőre jutni ebben a kérdésben.

A macska

Öntörvényű állat, akit semmi nem riaszt vissza attól, hogy azt tegye, amihez kedve van. Életében a központi szerepet az étel játssza, ennek ellenére nem manipulálható. Szívesen vadászik, de sokkal inkább élvezi a napon vagy a meleg szobában való szunyókálást, akár napi 24 órában is. Nem érzéketlen, mert eléd szalad, mikor hazaérsz, hogy üdvözöljön, de amint konstatálta jöttödet, azonnal visszaváltozik kékvérű sznobbá, nehogy lebuktassa magát előtted. Érdemes gyakran doromboltatni, ugyanis ez a frekvencia 20 és 140 Hz között mozog, ami pedig jótékony hatással van a szervezetre, és energetizálja a teret. A macskától megtanulhatod az igazi pihenés és a szabad akarat gyakorlásának titkát, de tudnod kell, amíg élsz, a macskád szolgája vagy.

A kutya

Vidám és önzetlen lény, ha a szereted, duplán is viszontszeret. Mindenképpen meg kell húznod a határokat, és következetesen kell nevelned, hogy kiegyensúlyozott legyen, és ne nőjön a fejedre. Ha szomorú vagy rosszkedvű vagy, számíts rá, hogy odacipeli valamelyik játékát, hogy felvidítson, hiszen a labdázás vagy kergetőzés őt is mindig jobb kedvre deríti. Azzal, hogy kimozdít otthonról, hiszen el kell vinned sétálni, meggátolja, hogy magadra zárd az ajtót, és segít egészségesebben élned úgy, hogy szinte észre sem veszed. Mindennap, amikor hazamész, eléd szalad lobogó fülekkel, és mindent el akar mesélni, ami aznap történt vele, és egyszerre azt is tudatni akarja, hogy mennyire hiányoztál neki. Ha a hálótársad horkolásától dühös, a kutyáétól mosolygós leszel. 1:0 az ebek javára! Testre és lélekre vonatkozó pozitív egészségügyi hatásait – több ízben is – tudósok bizonyították. Megtanulhatod tőle az önzetlen szeretet és a létezés okozta boldogság művészetét. Ha kutyát tartasz, igazi „örökbarátot” választasz.

Ha módodban áll, hogy egyszerre vigyél haza egy macskát és egy kutyát, azt csak javasolni tudom, mert ha megszeretik egymást, olyan szórakoztató és megható pillanatokban lehet részed, amiről nem is álmodtál.

Függetlenül attól, hogy hogyan döntesz, tudnod kell, nem plüss állatot viszel haza, hanem egy érző lényt, aki akár 10-15 évig is a társad lesz. Elsősorban az a legfontosabb, hogy megfelelően gondoskodj az egészségéről, és óvd a lehetséges veszélyektől, mert a törődést és a szeretetet száz százalékban meghálálja.

Schült Annamária

Fotó: Schült Annamária
Kiemelt kép: pixabay.com

Megosztás:

Válaszolj

E-mail címed nem fog nyilvánosságra kerülni. A szükséges mezőket * jelöltük