EzoTér

Ásványokkal fogyni? Lehetséges!

Korunk gyakori problémája az elhízás, melyet a stressz, a nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód, de akár lelki problémák is kiválthatnak. Mikor a Muládhára (gyökér, alap, támaszték), azaz a gyökércsakra (csakra jelentése: kerék) nem kapja meg az igényelt törődést, az energia nem áramlik megfelelően, megreked, így blokk alakulhat ki.

Testünk hét fő energiaközpontja közül a gyökércsakra az első a sorban, mely a földelésért felelős, tölcsére a talaj irányába nyílik, és a gátnál, a medencei idegfogatnál található. Amennyiben a csakra túlműködik, a hízás jó eséllyel megkezdődik. Ezt az alábbi ásványok használatával megelőzhetjük, illetve orvosolhatjuk:

  • achát – serkenti az emésztést és a kiválasztást
  • gránát – feloldja az energetikai blokkokat, támogatja az anyagcserét, fokozza a bélben a tápanyagfelvételt
  • heliotróp – serkenti az anyagcserét, és méregteleníti a szervezetet
  • hematit – elősegíti a vasfelvételt a vékonybélben, melynek következtében megnövekszik a test energiája
  • sörl (fekete turmalin) – földel és irányítja a testi energiákat
  • vörös jáspis – segíti a keringést és támogatja az energiaáramlást, ezen kívül hatékonyan bevethető emésztési és gyomorpanaszok esetén is
  • howlit/magnezit – kifejezetten zsírégető hatással bír, emellett méregtelenít, és csökkenti az éhségérzetet (célszerű a gyomorszáj magasságában, medálként viselni)

Az ásványokat érdemes ékszerként viselni, vagy marokkőként a zsebünkben hordani, illetve a megfelelő csakrára helyezett kővel meditálni. Amellett, hogy egyéb módokon is földeljük testünket és mozgásba hozzuk a Muládhára csakrát, javasolt sokat sétálni, kocogni vagy táncolni, ami nem csak egészséges, de jót tesz a léleknek is.

Fentiektől függetlenül, ha súlyos problémát észlelünk magunkon, mindenképpen kérjük szakember segítségét!

Schült Annamária

Kiemelt kép: pixabay.com

Megosztás:

Válaszolj

E-mail címed nem fog nyilvánosságra kerülni. A szükséges mezőket * jelöltük