Tükörkép

A sült galamb nem tud repülni, avagy a változásért tenni kell

Új év, új élet – tartja a mondás, de – naptártól függetlenül – bármikor dönthetünk úgy, hogy változtatunk. Legyen szó bármilyen tervről vagy célról, elsősorban önmagunkon kell dolgoznunk ahhoz, hogy elérjük azt. Ebben nyújthat segítséget az alábbi idézetcsokor.

“Ha másként gondolkodsz, más lesz a világod.”
(Francois de La Rochefoucauld)

Az, ami most vagy, annak a következménye, ahogyan eddig gondolkodtál. Amennyiben hajlandó vagy változtatni a hozzáállásodon, a világ is megváltozik körülötted. Csak tőled függ, hogy jobb lesz-e, vagy továbbra is olyan marad, amilyennek eddig teremtetted.

“Ahogy az emberek veled bánnak, az az ő karmájuk, ahogyan te reagálsz – a tiéd.”
(dr. Wayne Dyer)

Amint felismered, hogy a benned zajló, ám mások által kiváltott érzelmek, a gyűlöleted, az irigységed egyetlen embert rombol: téged, képes leszel arra, hogy ezeket a gondolatokat megszüntesd, ezáltal könnyebbé és boldogabbá téve az életed.

“Igazán hűségesnek lenni azt jelenti, hogy hű vagy önmagadhoz.”
(Antoine de Saint-Exupéry)

Az egyetlen hely, ahol egyenes és örök érvényű válaszokat kapsz, a szíved. Cselekedj az ő sugallatára, hogy sose tévedj el!

“Csak bízzál magadban, és tudni fogod, hogyan élj!”
(Johann Wolfgang Goethe)

Adódhat úgy, hogy elbizonytalanodsz, és teljes őrületként gondolsz megvalósítandó terveidre. Ilyenkor keményen ki kell állnod magadért, és vissza kell helyeznek a hited önmagadba, hiszen helyetted senki nem fogja megtenni a szükséges lépéseket a jobb életminőségért. A sült galamb nem tud repülni.

“A sikeres emberek döntésképesek. A legtöbb döntés jobb, mint a semmilyen.”
(Brian Tracy)

A siker nem kifejezetten pénzben mérendő, mert egyéne válogatja, kinek mit jelent. De egy biztos: dönteni kell.

“A bátorság az ár, amit az élet követel a békéért cserébe.”
(Amelia Mary Earhart)

Ha az első női pilóta ezt állítja, akkor én feltétel nélkül el is hiszem neki. Mérlegelj, hogy feláldozod-e a félelem oltárán az eddig megtett utat, és egy jobb jövő lehetőségét!

“Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.”
(Máté 7:7-12.)

Mindegy, hogy hiszünk-e Istenben vagy Jézusban, mert ez egy alapigazság, amit akára a vonzás törvényének is nevezhetünk. Létezik. Próbáld ki!

Schült Annamária

Megosztás:

Válaszolj

E-mail címed nem fog nyilvánosságra kerülni. A szükséges mezőket * jelöltük