TurizmusUtazóna

A Föld egyik legkülönlegesebb természeti csodája – a szomszédban

Erdély legnépszerűbb nevezetességei közé tartozik a Gyilkos-tó és a Békás-szoros, de a következő három hely szépsége és különlegessége miatt szintén kihagyhatatlan látnivaló.

Bigéri-vízesés

A Bigéri-vízesés a romániai Krassó-Szörény megyében, az Almás-hegység és az Aninai-hegység övezte medencében található. Körülbelül nyolc méter magasról ömlik alá, különlegességének egyik oka pedig, hogy nem egy széles sugárban zúdul le, hanem számos kisebb szálra szétválva alkot lélegzetelállító vízfüggönyt. Másik oka a sziklákon lévő mohaszőnyeg, mely szinte beleolvad a vízsugarakba, lenyűgöző látványt nyújtva. A zuhatagot a The World Geography a világ legszebb vízesésének is megválasztotta.

Törcsvári-kastély

A Törcsvári-kastély Brassótól mindössze 30 km-re található. Bár sokan Drakula-kastélynak is nevezik, a feltételezéseken kívül nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy valóban az a Vlad Tepes élt itt egykor, akit Drakula gróffal is azonosítanak. A kastély napjainkban múzeumként működik, a lábánál lévő park pedig egy kisebb falumúzeumnak ad otthont. Az építmény értékét mutatja, hogy a világ 10 legszebb középkori kastélyának listájára is felkerült.

Torockó

Erdély legszebb falvaként tartják számon a Kolozsvártól délre fekvő Torockót, melynek különlegessége, hogy a nap látszólag kétszer kel fel reggel. A szokatlan jelenség magyarázata abban rejlik, hogy a kis település a Székelykő hármas csúcsa alatt helyezkedik el. Ennek jellegzetes formája miatt pedig a nap az első napkelte után eltűnik a sziklák mögött, majd ismét felbukkan, így borítva fényárba a völgyet.

Zsoldos Ágnes

Képek forrása: wikimedia.org, youtube.com
Kiemelt kép: wikimedia.org

Megosztás:

Válaszolj

E-mail címed nem fog nyilvánosságra kerülni. A szükséges mezőket * jelöltük