Színes

3 hasznos tipp másnaposság ellen

Nincs szilveszteri buli alkohol nélkül, habár a túlzott alkoholfogyasztás következtében később jelentkező tüneteket – más szóval a másnaposságot – szíve szerint minden ember kihagyná. Van azonban egy jó hírünk ezzel kapcsolatban: a másnaposság megelőzhető, de rosszabb esetben is túlélhető – így:

Hogyan éljük túl a másnaposságot?

Az első és legfontosabb tanács – melyet, ha megfogadunk, garantáltan elkerülnek minket a másnaposság tünetei – az, hogy: ne igyunk! Ha mégis az ivás mellett döntünk, lehetőleg ne keverjük az italokat – bármekkora is a buli, ne egy éjszaka alatt akarjuk végigkóstolni az italkészletet. Próbáljunk meg egyfélét inni, azt is mértékkel.

Ha mégis megtörtént a baj, és megjelent a fejfájás-háborgó gyomor duó kéz a kézben, a következő három tanács alkalmazásával hamarabb túl lehetünk a másnapi megpróbáltatásokon:

  • Kezdjük a napot bőséges, szénhidrátban gazdag reggelivel. Az alkohol csökkenti a szervezet aminosav szintjét, amelyet megfelelő minőségű szénhidrát bevitelével azonnal pótolhatunk.
  • Igyunk elegendő folyadékot. Az alkohol vizelethajtó hatású, így nagy mennyiségű alkoholfogyasztás következtében a szervezet pillanatok alatt dehidratálttá válik. Az elvesztett folyadék pótlása után a közérzet is sokkal jobb lesz.
  • Fogyasszunk uborkalevet. Népi megfigyelések bizonyítják, hogy a savanyú uborka leve megnyugtatja az alkoholfogyasztás miatt háborgó gyomrot.

Kiemelt kép: pixabay.com

Megosztás:

Válaszolj

E-mail címed nem fog nyilvánosságra kerülni. A szükséges mezőket * jelöltük